ua en ru

Яценюк вимагає від СБУ покарати винних у розміщенні нафтобази біля військової частини

Яценюк вимагає від СБУ покарати винних у розміщенні нафтобази біля військової частини Фото: Арсеній Яценюк

у 2010 р. посадовими особами надавався дозвіл на незаконне розміщення нафтобази

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагає від Служби безпеки України (СБУ) покарати винних у розміщенні нафтобази "БРСМ-Нафти" біля військової частини. Про це Яценюк заявив сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прошу СБУ вжити заходів для притягнення до відповідальності посадових осіб Міноборони щодо незаконного розміщення нафтобази біля військової частини", - сказав Яценюк.

"Ми не можемо зараз розкрити цю інформацію щодо кількості обладнання і пристроїв, які знаходились на базі і були швидко ліквідовані завдяки діяльності міністра оборони Степана Полторака і його підлеглих, але це були неповоротні наслідки і тому прошу СБУ вжити заходів до притягнення посадових осіб Міноборони до кримінальної відповідальності», - сказав Яценюк.

Також Яценюк повідомив, що, за його інформацією, у 2010 р. посадовими особами Міноборони і військової частини надавався дозвіл на фактичне незаконне розміщення цієї нафтобази у безпосередній близькості - 50 м до військових складів, "де сконцентровані десятки точніше тисячі об'єктів з військової інфраструктури так і зброя, амуніція та вибухові пристрої".

"Просив би щоби СБУ розпочала розслідування цього факту разом з військовою прокуратурою щодо незаконного погодження розміщення нафтобази в безпосередній близькості до військового об'єкту, що могло потягнути за собою неповоротні наслідки", - наголосив Яценюк.

Нагадаємо, наразі рятувальники контролюють 100% території пожежі на нафтобазі під Києвом.