ua en ru

Яценюк і дружина Авакова стали співвласниками телеканалу

Яценюк і дружина Авакова стали співвласниками телеканалу Фото: Арсеній Яценюк (yatsenyuk.org.ua)

Яценюк і Авакова увійшли у структуру власності телеканалу "Еспрессо"

Колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і дружина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Інна Авакова стали співвласниками телеканалу "Еспрессо". Про це повідомляє "Детектор медіа", посилаючись на єдиний держреєстр.

"Арсеній Яценюк та Інна Авакова увійшли у структуру власності телеканалу "Еспрессо" і стали його кінцевими бенефіціарами разом з дружиною народного депутата Миколи Княжицького Ларисою Княжицькою", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Яценюк і Авакова стали співвласниками ТОВ "Астра фінанс", якому належить 100% ТОВ "Голдберрі" - юридичної особи телеканалу "Еспрессо".

Так, частки партнерів розподілені наступним чином: Інна Авакова - 40% (56 800 гривень), Арсеній Яценюк - 30% (42 600 гривень), Лариса Княжицька - 30% (42 600 гривень). Всі вони, відповідно, є кінцевими бенефіціарами телеканалу "Еспрессо".

У свою чергу, прес-секретар Яценюка Ольга Лаппо підтвердила згадану інформацію.

"Арсеній Яценюк в цьому році реалізував своє право опціону на придбання корпоративних прав. Угода підписана 15 червня 2017 року. Інформація про опціон була вказана в його електронній декларації за 2016 році, яку Арсеній Яценюк заповнював вже не перебуваючи на посаді прем'єр-міністра України", - заявила Лаппо.

За її словами, в розділі "Фінансові зобов'язання" Яценюк зазначив попередній договір (опціон) 2013 з Княжицькою і з компаніями, де вона є прямим засновником на придбання корпоративних прав на суму 3 788 700 гривень. Лаппо додала, що за цю суму і була куплена частка каналу.

У зв'язку із запитами журналістів з приводу інформації щодо телеканалу "Еспресо". Так, Арсеній Яценюк в цьому році реал...

Опубліковано Ольгою Лаппо 16 серпня 2017 р.

Нагадаємо, в кінці червня заступник голови парламентської фракції "Народного фронту" Андрій Іванчук заявив, що Яценюк цілком ймовірно може взяти участь в президентських виборах.