ua en ru

Яценюк: сума збитку від російської агресії поки не визначена

Яценюк: сума збитку від російської агресії поки не визначена Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Прем'єр зазначив, фінальна цифра збитків визначиться на стадії розгляду справи в ЄСПЛ.

Фінальна сума збитків, відшкодування яких Україна вимагатиме від Російської Федерації, з'явиться на стадії розгляду справи в Європейському суді з прав людини. Про це сьогодні в ході брифінгу заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Два юридичних справи стосуються як російської анексії Криму, так і російської інтервенції Донецька та Луганська і перший кейс, який був відправлений в ЄСПЛ на загальну суму збитків більше одного трильйона. Але в зв'язку з тим, що російська агресія триває, то фінальна цифра збитків, яку ми будемо вимагати від Російської Федерації визначиться на стадії розгляду справи в ЄСПЛ",- заявив Яценюк.

При цьому прем'єр також зазначив, що українські банки та інші державні компанії будуть судитися з Росією у всіх судах, як комерційних, так і арбітражних.

Яценюк нагадав, що на даний момент Україна також має два судові суперечки з РФ проти компанії "Газпром" щодо контрактів купівлі-продажу природного газу та його транзиту.

Нагадаємо, в кінці вересня Європейський суд з прав людини дав Російської Федерації відстрочку до 31 грудня по справі про анексію Криму.