ua en ru

Яценюк погодився подати у відставку

Яценюк погодився подати у відставку Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Наступним прем'єром стане Яресько

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк погодився добровільно піти у відставку. Про це РБК-Україна повідомило джерело в уряді.

Крім того, цю інформацію РБК-Україна підтвердили і в коаліції.

За наявними відомостями, що наступним главою уряду стане міністр фінансів Наталія Яресько, яка, як повідомило джерело, "вже формує технократів".

Раніше Рада не підтримала відставку Кабміну

Нагадаємо, 16 лютого Верховна Рада України підтримала проект постанови №4063 "Про відхилення звіту Кабінету Міністрів України та визнання діяльності Кабінету Міністрів України незадовільною".

"Одним з основних показників успішності діяльності Кабінету Міністрів України є інвестиційна привабливість країни. За результатами діяльності Уряду в 2015 році було зафіксовано суттєве зниження прямих інвестицій в Україну, зате було продовжена практика 2014 року, коли інвестори згортали свою діяльність в Україні", - сказано в пояснювальній записці.

Проте пізніше народні депутати відмовилися підтримати проект постанови №4080 "Про відповідальність Кабінету Міністрів України (щодо прийняття резолюції недовіри Кабінету Міністрів України)". Відповідне рішення підтримали 194 парламентарія з мінімально необхідних 226.

Президент рекомендував Шокіну і Яценюку піти у відставку

Зазначимо також, що перед початком звіту Кабінету міністрів 16 лютого, президент України Петро Порошенко закликав генпрокурора Віктора Шокіна і прем'єра Арсенія Яценюка піти у відставку.

"Сьогодні вранці в мене була зустріч і ґрунтовна розмова з генеральним прокурором. Я звернувся до Віктора Миколайовича з пропозицією, щоб він написав заяву про відставку. Віктор Шокін впровадив ті реформи, яким в ГПУ чинили опір десятиліттями: позбавлення прокуратури загального нагляду, створення Національного антикорупційного бюро та Державного бюро розслідувань, тощо. Це з одного боку. З іншого, ГПУ, на жаль, не змогла заручитися довірою суспільства. І саме тому на порядку денному стоїть питання про відставку генпрокурора", - заявив Порошенко.

Пізніше стало відомо про те, що глава ГПУ написав відповідну заяву, а Порошенко вніс у Раду подання на його звільнення. Арсеній Яценюк на заяву президента ніяк не відреагував.