ua en ru

Яценюк розповів про 4 принципи податкової політики

Яценюк розповів про 4 принципи податкової політики Фото: Арсеній Яценюк

Яценюк розповів про принципи майбутньої податкової реформи

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк розповів про чотири принципи податкової політики, яку проводить держави. Про це він розповів в ході "10 хвилин з прем'єр-міністром".

"В першу чергу податкова політика вимагає справедливості - справедливості в тому, що той, хто заробляє повинен отримувати свою законну частину доходу, і бюджет також має одержувати свою частину доходу від відповідних заробітків", - прокоментував Яценюк перший принцип.

Другим принципом, за словами Яценюка, є принцип рівності.

"Другий принцип - принцип рівності. Це означає, що податки платять всі, що система оподаткування рівна для всіх. І ніяких винятків залежно від компанії чи олігарха, який володіє цією компанією, не повинно бути", - підкреслив прем'єр.

"Третє - це простота. Кращий спосіб подолати корупцію в податковій системі і зробити так, щоб всі платили податки, - це її максимально спростити", - додав Яценюк.

Останнім принципом прем'єр назвав передбачуваність.

"Четвертий принцип - це передбачуваність податкової політики: підприємець повинен знати, які встановлені податки, які податки і коли будуть змінюватись", - пояснив він.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав громадськість брати участь в обговоренні податкової реформи і ставок ключових податків.