ua en ru

Яценюк в прямому ефірі зателефонував на "гарячу лінію" дізнатися, як оформити субсидію

Яценюк в прямому ефірі зателефонував на "гарячу лінію" дізнатися, як оформити субсидію Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк подзвонив на гарячу лінію Кабінету міністрів України і поцікавився, як йому оформити субсидію на оплату тарифів ЖКГ. Відповідний телефонний дзвінок Яценюк зробив під час селекторної наради в Кабінеті міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

Яценюк з другого разу зателефонував на гарячу лінію.

"Добрий день, Світлано, можете мені дати відповідь на питання, як заповнити заяву на призначення житлової субсидії? Тут написано, що мені треба відзначити рівень доходів. Які доходи треба записувати? Це зарплата?" - запитав прем'єр.

У відповідь оператор гарячої лінії запитала: "Як до вас можна звертатися?", а після того, як почула, що співрозмовника звуть Арсеній, відповіла на всі його питання.

Зокрема, оператор повідомила, що треба вказувати всі доходи за попередній календарний рік, тобто за 12 місяців 2014 р.

"Мені за якимись довідками треба ходити в управляння соціальної політики? Треба якісь довідки, скільки я споживаю газу, скільки заробляю? Які довідки мені треба збирати в органах влади?", - запитав Яценюк.

У свою чергу оператор повідомила, що треба отримати довідку про заробітну плату з місця роботи, і щоб ця інформація відповідала інформації в податковій декларації.

"Декларацію вам треба заповнювати самостійно, - підкреслила оператор.

Вона зазначила, що заяви про субсидію має розглядатися протягом 10 днів.

"Ну, дякую, Світлана, що проконсультували прем'єр-міністра. Дякую щиро", - сказав Яценюк.

"Така ж історія буде у всіх областях", - запевнив Яценюк всіх присутніх після розмови.

За підсумками розмови прем'єр-міністр дав доручення керівниками регіонів перевірити роботу обласних гарячих ліній.

Нагадаємо, заяви на отримання субсидій отримали 90% українців.