ua en ru

Яценюк просить Раду прийняти закон повернути в бюджет 40 млрд грн Януковича

Яценюк просить Раду прийняти закон повернути в бюджет 40 млрд грн Януковича Фото: Арсеній Яценюк

Прем'єр хоче створити з конфіскованих коштів спеціального фонду

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до парламенту з проханням ухвалити закон для проведення конфіскації та залучення до державного бюджету 40 млрд грн, що належать екс-президенту Віктору Януковичу і його оточенню. Про це Яценюк заявив сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Урядом лише в 2014 році через урядовий орган - це орган, який відповідає за боротьбу з відмиванням коштів, було заарештовано 1,5 млрд доларів США, активів, якими володіють Янукович і близькі до нього особи", - заявив він.

Яценюк наголосив, що кілька разів звертався до органів прокуратури та правоохоронної системи, щоб заарештовані кошти були конфісковані.

"Ми звертаємося до парламенту і до нашим шановним правоохоронцям і судовій системі невідкладно, перше: прийняти додатковий закон, який дає можливість проведення конфіскації цих коштів, і друге: прийняти відповідні судові рішення, які дадуть можливість нам отримати додатково до бюджету понад 40 млрд грн", - зазначив він.

За його словами, ці кошти повинні бути конфісковані за всіма юридичними процедурами і сформують спеціальний фонд.

"Це спеціальний фонд буде використовуватися як додатково на національну безпеку і оборону, так і на інші витрати, які уряду необхідно покрити", - підсумував прем'єр.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України заблокував 1,4 млрд доларів на рахунках в українських банках компаній, наближених до оточення екс-президента України Віктора Януковича.