ua en ru

Яценюк прокоментував заяву глави французького МЗС

Яценюк прокоментував заяву глави французького МЗС Фото: Арсеній Яценюк

Тиск повинен бути спрямований в одному напрямку - проти агресії президента Росії Володимира Путіна. Про це заявив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк у своєму Facebook, коментуючи інформацію про заяву міністра закордонних справ Франції Жан-Марка Еро про потребу добитися від України "детального зобов'язання із статусу Донбасу і календаря".

"Це виглядає або провокацією, або нерозумінням суті того, що відбувається на сході України. Від цього нерозуміння є й проблеми з "календарем", - наголосив Арсеній Яценюк.

ЗМІ повідомляють про заяву керівника французького зовнішньополітичного відомства Еро про потребу добитися від України "д...

Опубліковано Арсенієм Яценюком 19 жовтня 2016 р.

"На Донбасі - війна Росії проти України. Але не лише проти України, а й проти Європи і самої Франції. У Парижі це важко усвідомлюється. Але на Донбасі росіяни чинять такі ж військові злочини, як у Сирії", - підкреслив він.

Лідер "Народного фронту" наголосив, що без відводу російських сил і зброї з Донбасу та без встановлення контролю за кордоном - там безпеки не буде: "Без безпеки немає демократії. Без демократії немає виборів і реального представництва волі людей. Ось вам і календар, дорогі французькі партнери".

"Тиск повинен бути спрямований в одному напрямку. Це - тиск проти агресора, проти агресії Путіна, проти свідомої політики Кремля на підрив безпеки і демократії у Європі. Скільки ще треба "донбасів" і "сирій", щоб це зрозуміти?!", - написав Арсеній Яценюк.