ua en ru

Яценюк привітав рішення Трампа щодо санкцій проти РФ

Яценюк привітав рішення Трампа щодо санкцій проти РФ Фото: коллаж РБК-Украина

Яценюк впевнений, що позиція Трампа є рішучим кроком вперед для притягнення Росії до відповідальності

Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк привітав схвалення президентом США Дональдом Трампом нових санкцій проти Росії та закликав ЄС об'єднатися проти путінської загрози. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Вітаю тверде і сміливе рішення президента Трампа схвалити нове законодавство Конгресу США про всебічні санкції проти Росії", - наголосив Яценюк.

Він підкреслив, що це є рішучим кроком вперед для притягнення Росії до відповідальності та стримування її агресії проти України, сусідніх держав та вільного світу.

Яценюк наголосив, що жодна політика умиротворення "не зупинить втручання президента Путіна в життя демократичних держав".

"Ми закликаємо Європейський Союз та інших партнерів об'єднатися проти загрози, яку становить Путін, його авторитаризм та військова агресія", - підкреслив лідер "Народного фронту".

"Забуття не буде. Не можна дати жодного шансу, щоб просто перегорнути сторінку. Треба відновити повагу до міжнародного права. Агресор повинен бути покараний. Маємо бути сильними, щоб захистити нашу свободу, цінності та майбутнє", - додав Яценюк.