ua en ru

Яценюк пригрозив нардепам засіданням Ради 31 грудня заради ухвалення держбюджету

Яценюк пригрозив нардепам засіданням Ради 31 грудня заради ухвалення держбюджету Фото: Арсеній Яценюк

Яценюк пообещал нардепам Санта Клауса

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пригрозив депутатам Верховної Ради України засіданням парламенту 31 грудня заради ухвалення державного бюджету на 2016 рік, передає кореспондент РБК-Україна.

"Бюджет повинен бути прийнятий... Все компроміси ми знайшли... Ми знайдемо можливість, щоб члени парламенту знайшли можливість підтримати бюджет, підтримали країну в першу чергу, і ми знайдемо можливість для того, щоб країна отримала бюджет в 2016 році. Санта Клауса на 31 число я обіцяю, якщо не буде проголосований бюджет, прямо в стінах Верховної Ради. Не переконаний, що буде Санта Клаус, якщо бюджет не буде проголосований", - заявив прем'єр.

"...Безвідповідальність окремих фракцій парламенту та народних депутатів України призведе саме до цього - до невиплат пенсій, невиплат зарплат, до відсутності фінансування українського війська, української поліції, шкіл, лікарень, фактично до економічної катастрофи країни. Я цього не допущу", - запевнив прем'єр.

Він вказав на важливість прийняття Верховною Радою проекту державного бюджету на 2016 рік в найкоротші терміни.

"Протягом трьох тижнів ми разом з членами парламенту працювали над всіма бюджетними законами. Мета цієї роботи була знайти компроміс, компроміс не для окремих народних депутатів і не для окремих фракцій парламенту, а компроміс для країни. Всі питання, починаючи від держпідтримки для аграрного сектора країни і закінчуючи соціальними пільгами і стандартами для України і кожного українця, були узгоджені ", - сказав голова уряду.

"Україну будуть підтримувати тільки тоді, коли політичний клас буде показувати сильну політичну волю щодо змін в країні", - додав Яценюк.

Нагадаємо, голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко повідомив про досягнення домовленості коаліції щодо голосування за Податковий кодекс та держбюджет-2016.