ua en ru

Яценюк: за злочини проти людства кожен диктатор повинен бути покараний

Яценюк: за злочини проти людства кожен диктатор повинен бути покараний Фото: Арсеній Яценюк (yatsenyuk.org.ua)

Яценюк впевнений, що кожен агресор має бути покараний

За злочини проти людства і миру кожен диктатор повинен бути покараний. Про це на своїй сторінці у Facebook написав лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк 8 травня, в День пам`яті та примирення.

Сьогодні День пам’яті і примирення. Ми згадуємо про жертв нацизму. У ці дні варто пам’ятати, що сталінський радянський...

Опубліковано Арсенієм Яценюком 7 травня 2018 р.

Яценюк підкреслив, що у день, коли ми згадуємо про жертв нацизму, варто пам’ятати, що "сталінський радянський режим був таким самим винуватцем у Другій світовій війни: "Задум двох диктаторів полягав у спільному поневоленні всієї планети. Вони разом почали цю трагічну і руйнівну авантюру".

Політик зазначив, що у ті роки "українці воювали проти кривавих диктаторів на всіх фронтах – в Українській повстанській армії, у Червоній армії, в арміях країн-членів антигітлерівської коаліції, в Європі і в Азії".

"Ми нікому не дозволимо переписувати історію, перекреслювати подвиг українського та інших народів, привласнювати перемогу над нацизмом, яку здобули народи антигітлерівської коаліції, і тим більше прикривати нею агресію і загарбання чужих земель зараз", - підкреслив лідер "Народного фронту".

"Кожен агресор має бути зупинений, засуджений і покараний. Таким є головний урок Другої світової. На жаль, Сталіну вдалося уникнути тоді відповідальності разом з Гітлером. І це мало величезні негативні наслідки для людства у другій половині ХХ століття. Радянська імперія продовжувала свою злочинну і криваву діяльність по всій планеті", - додав Яценюк.

Він переконаний, що важливо зробити висновки для наших часів: "Кожен божевільний диктатор, який вчиняє злочини проти людства і миру, повинен бути засуджений і покараний".

"Сьогодні ж згадаємо усіх, хто боровся з нацизмом. Пом’янемо тих, хто загинув, віддавши своє життя за перемогу. Вклонімося світлій пам’яті тих, хто поліг, захищаючи Вітчизну в наші дні. Вічна і світла їм пам'ять. Шана тим, хто боронить незалежність і свободу України у ці хвилини. Ми витримаємо виклики долі та захистимо наше майбутнє", - написав лідер "Народного фронту".