ua en ru

Яценюк вимагає завтра на Кабміні денонсувати угоду з РФ про добудову ХАЕС

Яценюк вимагає завтра на Кабміні денонсувати угоду з РФ про добудову ХАЕС Фото: Арсеній Яценюк

Мова йде про третій і четвертий енергоблоки Хмельницької АЕС

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вимагає завтра, 8 липня, на засіданні Кабінету міністрів України денонсувати угоду з РФ з будівництва енергоблоків Хмельницької АЕС (Х-3/Х-4). Про це він заявив в ході засідання колегії Міністерства енергетики та вугільної промисловості, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мене дивує, чому МЗС півтора місяця загальмувало рішення уряду про денонсацію угоди з РФ, де Росія хотіла фактично монопольно захопити кілька енергетичних блоків України. Володимир Васильович, прошу вас завтра на рішення уряду - є угода, немає угоди - там публічно розберемося, чому півтора місяці не приймається рішення", - наголосив Яценюк.

Варто відзначити, раніше повідомлялося, що НАЕК "Енергоатом", оператор усіх діючих українських АЕС, відчуває проблеми з денонсацією угоди з Росією про добудову третього і четвертого блоків Хмельницької АЕС. Складності з денонсацією пов'язані з тим, що це не депутатський законопроект, а урядовий.

Нагадаємо, у Міненерго заявляли, що мають намір протягом місяця передати РФ документи для денонсації угод щодо будівництва енергоблоків Хмельницької АЕС (Х-3/Х-4).