ua en ru

Яценюк має намір створити надзвичайний план заходів для стабільного проходження зими

Яценюк має намір створити надзвичайний план заходів для стабільного проходження зими Фото: Арсен Яценюк

За словами прем'єр-міністра, достатніх запасів вугілля в Україні немає

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зажадав створити надзвичайний план заходів для стабільного проходження зимового періоду. Про це Яценюк повідомив сьогодні в ході засідання Енергетичного штабу, передає кореспондент РБК-Україна.

"За тими даними, які є у мене, чітко видно, що запасів вугілля немає. Достатніх запасів вугілля немає... Для того, щоб не було відключень, як в минулому році, я вимагаю невідкладний надзвичайний план заходів для того, щоб пройти зиму в стабільній енергетичній системі країни і саме це зараз буде предметом для обговорення", - сказав він.

Він зазначив, що необхідні ресурси держава виділила.

"Зараз ці ресурси не просто потрібно освоїти, нам потрібні запаси вугілля... Мета Росії - це повна дестабілізація ситуації в Україні так само, як вони дестабілізують ситуацію в світі", - заявив Яценюк.

"За результатами енергетичного штабу, прийняття конкретних заходів щодо того, щоб ми пройшли зимовий період і українська енергетична система пройшла зимовий період в стабільному режимі, що є на даному етапі дуже і дуже непросто", - додав прем'єр.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин очікує, що баланс споживання газу в 2015 році буде на рівні 36 млрд куб. м.