ua en ru

Яценюк відвідає США та Канаду з робочим візитом

Яценюк відвідає США та Канаду з робочим візитом Фото: Арсеній Яценюк

Візит заплановано на 15-19 травня

Лідер політичної партії "Народний Фронт", екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк 15-19 травня здійснить робочі візити до Сполучених Штатів Америки та Канади. Про це РБК-Україна повідомили у прес-службі політика.

Мета поїздки до Північної Америки полягає в мобілізації міжнародної підтримки на захист України. У центрі уваги обох візитів перебуватимуть три ключові проблематики: протидія агресії Росії, енергетична безпека та підтримка економічного відновлення України.

У Вашингтоні Яценюк проведе зустрічі з представниками нової адміністрації США. Плануються зустрічі з керівними посадовцями у Раді національної безпеки.

Також політик зустрінеться з керівництвом Державного департаменту і Міністерства оборони Сполучених Штатів. Плануються зустрічі лідера "Народного Фронту" із сенаторами Тедом Крузом, Джоном Маккейном, Річардом Дурбіном та іншими представниками обох політичних сил - Республіканської та Демократичної партій.

Окремими подіями стануть зустрічі Арсенія Яценюка з колишнім Президентом Сполучених Штатів Бараком Обамою, а також колишнім Віце-президентом Джозефом Байденом.

У Вашингтоні плануються виступи Яценюка перед експертами з питань міжнародних відносин і безпеки у провідних аналітичних інституціях - American Enterprise Institute, Heritage Foundation, а також в Раді з питань зовнішньої політики.

Візит до Оттави передбачає зустрічі з міністром закордонних справ Христиною Фріланд та іншими високими представниками уряду та парламенту Канади. У столиці Канади Арсеній Яценюк візьме участь у заходах, присвячених солідарності з Україною та кримськими татарами.

У рамках програми також зустрічі з представниками української громади, міжнародними експертами, медіа.