ua en ru

Яценюк доручив закривати необладнані засобами пожежогасіння об'єкти

Яценюк доручив закривати необладнані засобами пожежогасіння об'єкти Фото: Арсеній Яценюк

Прем'єр побоюється умисних підпалів українських лісів

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Миколі Чечеткину закривати об'єкти, які не обладнані засобами пожежогасіння. Про це Яценюк заявив сьогодні під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у формі селекторної наради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я прошу, Миколо Олександровичу, вас і всіх ваших керівників підрозділів закінчити цю історію з приписами. Якщо ви побачите, що об'єкт не оснащений необхідними засобами пожежогасіння та технічними засобами ідентифікації пожежі і його попередження, такий об'єкт закривати і зобов'язувати власника об'єкта невідкладно виявити припис і після цього з цим приписом працювати", - зазначив Яценюк.

Він розповів, що компанію "БРСМ-Нафта" перевіряли 5 разів в 2014 р. і кілька разів в 2015 р., проте компанія не виконувала встановлені приписи.
Яценюк також доручив ДСНС перевірити наявність засобів пожежогасіння на об'єктах лісокористування по всій країні.

При цьому прем'єр не виключив ймовірності навмисних підпалів лісів. Зокрема, він припустив, що підпали лісів можуть вчинятися для прикриття незаконної вирубки дерев, а також як наслідок діяльності російських спецслужб.

Нагадаємо, сьогодні Арсеній Яценюк доручив Міністерству екології та природних ресурсів та Київської облдержадміністрації розробити комплексний план усунення екологічних наслідків пожежі на нафтобазі під Васильковом.