ua en ru

Яценюк доручив оголосити догану керівнику Держекоінспекції

Яценюк доручив оголосити догану керівнику Держекоінспекції Фото: Арсеній Яценюк

Також прийняте рішення про звільнення керівництва екоінспекцій в Одесі та Миколаєві

Премьер-министр Украины Арсений Яценюк доручив виконуючому обов'язки міністра екології Сергію Курикіну винести догану керівнику Держекологічної інспекції та звільнити керівництво інспекцій в Одесі та Миколаєві. Відповідне рішення глава уряду ухвалив в ході виїзного засідання Кабінету міністрів в Полтаві, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Пункт перший. Керівнику Державної екологічної інспекції винести догану. Пункт другий, я даю Вам двадцять чотири години на звільнення керівника екологічної інспекції в Одесі і Миколаєві. Пункт третій. За матеріалами міністерства інфраструктури, міністерства внутрішніх справ України розглянути питання про порушення кримінального провадження за зловживання посадовим становищем керівниками Державної екологічної інспекції," - сказав Яценюк.

Варто зауважити, що під час засідання уряду міністр інфраструктури Андрій Пивоварський повідомив про факти порушень представниками екологічних інспекцій в Миколаївському та Одеському портах законодавства.

Зокрема, йшлося про те, що у відповідних портах екоінспекції порушили законодавство та самовільно вирішили взяти проби ізольованого баласту, а також не перейшли на автоматичний радіологічний контроль.

Нагадаємо, також сьогодні в ході виїзного засідання Кабінету міністрів в Полтаві Яценюк повідомив про винесення догани головам Обласних держаних адміністрацій (ОДА) Рівненської, Хмельницької, Чернівецької та Запорізької областей за низький рівень приєднання до єдиного реєстру Міністерства юстиції України.