ua en ru

Яценюк доручив СБУ і МВС розібратися із затримками в оформленні субсидій в Харківській обл

Яценюк доручив СБУ і МВС розібратися із затримками в оформленні субсидій в Харківській обл Фото: Арсеній Яценюк

Від рівня призначення субсидій залежить і рівень безпеки в країні, - Аваков

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Службі безпеки України (СБУ) і Міністерства внутрішніх справ (МВС) розібратися із затримками в оформленні субсидій в Харківській області. Про це Яценюк заявив в ході виїзного засідання уряду з головами обласних державних адміністрацій (ОДА) східних і південних регіонів у Харкові в п'ятницю, 31 липня, передає кореспондент РБК-Україна.

"Звертаюся до представників СБУ та МВС: допоможіть розібратися, з чим пов'язане зволікання з оформленням субсидій для харків'ян", - заявив Яценюк.

При цьому він підкреслив необхідність надання допомоги відповідним посадовим особам, "щоб вони розібрались, хто не оформляв субсидії".

У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що від рівня призначення субсидій залежить і рівень безпеки в країні.

"Коли ми говоримо про ситуацію з безпекою в країні в цілому, ми говоримо і про субсидії. Міністр Розенко сказав про те, що ми повинні покласти край ситуації "нас зливають і все пропало". Ми повинні просто йти і показати, що ситуація, коли ми переважна більшість виросли оплат компенсуємо державними функціями... Починається місцева кампанія, немає нічого краще, ніж прийти до людей з цією тезою, допомагати їм конкретно. Це ваші люди. Електорально і як завгодно. Це знижує фактор радикалізації суспільства", - підкреслив Аваков.

Нагадаємо, право на нарахування субсидій отримали майже 2 млн сімей.