ua en ru

Яценюк доручив провести перевірку найбільших держкомпаній на відмивання коштів

Яценюк доручив провести перевірку найбільших держкомпаній на відмивання коштів Фото: Арсеній Яценюк

Прем'єр доручив відібрати 10 компаній - від "Укрзалізниці" до "Енергоатому"

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив провести перевірку найбільших державних компаній щодо відмивання коштів. Про це сьогодні під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що нам треба зараз визначити 10 ключових найбільших компаній, починаючи з "Укрзалізниці" і закінчуючи "Енергоатомом" та іншими державними компаніями, де найбільші обороти. Схема у них проста, але зрозуміла - тобто вони всі працюють через конвертаційні центри, ухиляються від сплати податків, так і фактично вимивають державні гроші з державних компаній", - зазначив Яценюк.

Прем'єр доручив створити "спільну групу, яка займеться вибірковою перевіркою держкомпаній.

"Будь ласка, створити спільну групу конкретно за державним компаніям і разом з нашим департаментом, який відповідає за відмивання коштів... вибірково зробити перевірку за цим державним компаніям. Ми обов'язково знайдемо остаточну фірму, яка безпосередньо займається конвертом, вимиває гроші, і тоді ми вийдемо як організаторів, так і виконавців", - зазначив Яценюк.

Нагадаємо, заступник голови Державної фіскальної служби (ГФС) Сергій Білан на засіданні Кабміну повідомив, що проти "Центренерго" було відкрито кримінальну справу за фактом ухилення від сплати податків.