ua en ru

Яценюк доручив підготувати цивільний позов про відшкодування 50 млн грн збитків від пожежі на нафтобазі

Яценюк доручив підготувати цивільний позов про відшкодування 50 млн грн збитків від пожежі на нафтобазі Фото: Арсеній Яценюк

У зв'язку з протиправною діяльністю власників компанії БРСМ, держава отримало збитків на 50 млн грн

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС), прокуратурі та Міністерству юстиції підготувати цивільний позов проти керівництва "БРСМ-Нафти" щодо відшкодування державі битків від пожежі на нафтобазі під Васильковом. Про це Яценюк заявив сьогодні під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у формі селекторної наради, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, голова ДСНС Микола Четоткін доповів щодо збитків від пожежі на нафтобазі.

"Якщо брати в комплексі разом з відшкодуванням всіх витрат і виплатою сім'ям загиблих та постраждалих - це близько 50 млн грн. 47-48 млн", - повідомив Четоткін.

На це прем'єр відповів: "Прошу разом з прокуратурою ю та Мінюстом підготувати та подати цивільний позов щодо відшкодування загальної суми збитків, які нанесені державі Україна у зв'язку з протиправною діяльністю власників компанії БРСМ, що призвела до пожежі і нанесла державі збитки".

Нагадаємо, Валентин Наливайченко назвав ім'я заступника Віктора Шокіна, що "кришував" злочини на нафтобазі "БРСМ-Нафта".