ua en ru

Яценюк доручив Мінфіну підготувати звіт щодо результатів сплати ЄСВ з початку 2016

Яценюк доручив Мінфіну підготувати звіт щодо результатів сплати ЄСВ з початку 2016 Фото: Яценюк доручив Мінфіну підготувати звіт щодо результатів сплати ЄСВ

Яценюк закликав роботодавців виходити з тіні

Голова Кабінету міністрів України Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів та Міністерству соціальної політики підготувати звіт щодо стану сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ) з початку 2016 року. Про це він сказав в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я прошу міністра фінансів разом з міністром соціальної політики, щоб ми підготували за результатами двох місяців, це січень-лютий, може й березень, що у нас відбувається по сплаті єдиного соціального внеску, і яка іде динаміка по нарощуванню фонду оплати праці. І яка іде динаміка по рівню заробітних плат в реальному секторі економіки", - підкреслив прем'єр-міністр.

Яценюк закликав роботодавців виходити з тіні.

"Настав час виходити з тіні, невигідно економічно платити зарплати в конверті. Дорожче коштує незаконними шляхами знімати готівку, ніж офіційно чесно заплатити людині підвищену зарплату, і таким чином забезпечити соціальну справедливість для людини у майбутньому", - зазначив він.

Нагадаємо, у лютому в ході звіту Кабінету міністрів України у Верховній Раді прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив про зростання надходжень по єдиному соціальному внеску (ЄСВ) до 86% в порівнянні з минулим роком.