ua en ru

Яценюк доручив Мінекономіки, ДФС та правоохоронцям забезпечити прозорий конкурс закупівлі харчування для ЗСУ

Яценюк доручив Мінекономіки, ДФС та правоохоронцям забезпечити прозорий конкурс закупівлі харчування для ЗСУ Фото: Арсеній Яценюк незадоволений забезпеченням харчування для українських військовослужбовців

Прем'єр-міністр незадоволений забезпеченням харчування для українських військовослужбовців

Чотири компанії намагаються зірвати прозорий тендер на постачання харчування для українських військових. Про це під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Чотири компанії протягом останніх 10 років сидять, як упирі на державних закупівлях, завищують ціну, надають неякісні послуги для українських вояків і зараз вони розпочали компанію по тому, щоби зірвати тендер, такий сами публічний і прозорий тендер, на загальну вартість 3,5 млрд грн, щоб не допустити прозорі і чесні компанії до тендеру, а продовжити десятилітні контракти на харчування українських військовослужбовців, які були укладені без прозорих процедур, без тендерів, які поставляють послугу по харчуванню за завищеною ціною і неякісні", - повідомив він.

"Прошу відповідальні відомства невідкладно вжити заходів з проведення прозорого публічного тендеру з надання послуги по харчуванню армії", - написав Яценюк у своэму Twitter.

"Не допущу, щоб компанії, які годували ще російський ЧФ, продовжували витягати гроші з бюджету, неякісно і дорого годувати нашу армію", - додав прем'єр і доручив Мінекономіки, ДФС та правоохоронцям забезпечити проведення прозорого конкурсу для закупівлі якісного харчування для ЗСУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з початку року понад 9 тисяч осіб уклали контракт на службу в Збройних силах України (ЗСУ).