ua en ru

Яценюк доручив МЕРТ розширити список санкционных товарів з Росії

Яценюк доручив МЕРТ розширити список санкционных товарів з Росії Фото: Арсеній Яценюк

Україна планує обговорити з ЄС ситуацію з російським ембарго

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) розширити список російських товарів, які потрапляють під санкції. Про це в ході засідання уряду повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"По торговому ембарго з РФ. Я доручаю міністерству економіки переглянути список і розширити список товарів, які повинні потрапити під контрзаходи української сторони з метою захисту українського внутрішнього ринку від економічної агресії РФ",- сказав Яценюк.

Прем'єр додав, що тривають консультації між Україною і ЄС щодо реалізації угоди про ЗВТ, зокрема, українська сторона збирається запропонувати ЄС пропозиції щодо проходження складного етапу для України у зв'язку з санкціями РФ щодо України.

Нагадаємо, Росія з 1 січня 2016 року вводить санкції проти України, які включають мита та продуктове ембарго, аналогічне до чинного щодо країн, які підтримали санкції проти РФ.

30 грудня 2015 року Україна ввела відповідні санкції проти Російської Федерації. Ембарго на товари російські товари буде введено з 10 січня 2016 року.