ua en ru

Яценюк підписав угоду про виділення Україні ЄІБ 400 млн кредиту для аграрної галузі

Яценюк підписав угоду про виділення Україні ЄІБ 400 млн кредиту для аграрної галузі Фото: Арсеній Яценюк

Реалізація угоди дасть можливість залучити 400 млн євро на 12 років з 4-річним пільговим періодом

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у понеділок, 28 грудня, підписав фінансову угоду - проект "Основний кредит для аграрної галузі - Україна" між Україною та Європейським інвестиційним банком, передає прес-служба Кабінету міністрів.

"Реалізація Угоди дасть можливість залучити 400 млн євро на 12 років з 4-річним пільговим періодом для підтримки аграрного сектору України. Кошти планується спрямувати на реалізацію проектів в сфері вирощування зернових та олійних культур, модернізації рибного господарства і аквакультури в Україні", - зазначається в повідомленні.

Зазначається, що кредитором у рамках проекту виступатиме Європейський інвестиційний банк. Позичальником ресурсів виступатиме Україна в особі Міністерства фінансів, яке за участю Міністерства аграрної політики та продовольства та у взаємодії з ПАТ "Укрексімбанк" здійснюватиме відбір проектів та моніторинг їхньої практичної реалізації.

"За рахунок кредитних коштів ЄІБ може бути покрито до 50% вартості визначених проектів. Джерелом фінансування решти 50% вартості будуть власні кошти банків-учасників або кошти кінцевих бенефіціарів. Тому реалізація Проекту сприятиме акумулюванню фінансових ресурсів в обсязі, принаймні еквівалентному 800 млн євро", - прогнозує відомство.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко пропонує парламенту ратифікувати фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком - проект "Програма розвитку муніципальної інфраструктури України".