ua en ru

Яценюк очікує ще більшого здешевлення європейського газу

Яценюк очікує ще більшого здешевлення європейського газу Фото:

Яценюк запросив європейських інвесторів інвестувати в українську ГТС

Ціна європейського газу буде ще більш конкурентною. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час години запитань до уряду у Верховній раді України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Після останніх перемовин у Франції. Я не можу розкрити подробиць цих перемовин, але ми зараз купуємо газ в 5 європейських компаній... Ми сподіваємось, що обсяги придбання газу і ціна європейського газу буде ще більш конкурентною, ніж вона є сьогодні. І у цьому році ми будемо проводити декілька інвестиційних форумів. Що для нас важливо - для нас важливо, щоб українську в газотранспортну систему зайшли європейські інвестори ... Шановні європейські друзі, ми у вас не просимо грошей, ми вам кажемо: заходьте сюди, інвестуйте в українську газотранспортну систему, давайте разом робити прибутковий український і європейський бізнес. І це буде найкраща відповідь російській агресії" , - заявив Яценюк .

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила цей закон 9 квітня 2015 р. За законопроект № 2250 проголосували 290 нардепів при 226 мінімально необхідних.