ua en ru

Яценюк: для відставки Кабміну немає жодних підстав

Яценюк: для відставки Кабміну немає жодних підстав Фото: Арсеній Яценюк (nfront.org.ua)

Яценюк впевнений, що питання звіту Кабміну піднімається виключно з політичною мотивацією

Питання звіту Кабінету міністрів піднімається виключно з політичною мотивацією. Про це заявив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, відповідаючи на запитання журналістів в рамках 11-го Київського безпекового форуму в п’ятницю, 13 квітня, передає прес-служба партії.

"Немає жодних підстав для відставки Кабінету міністрів, і вона не відбудеться. Як можна відправляти уряд у відставку менш ніж за рік до президентських виборів? В країні повинна бути стабільність, щоб були проведені чесні та прозорі президентські вибори, продовжувався курс реформ і не було жодних ознак політичної дестабілізації", - наголосив Яценюк.

"Питання звіту Кабінету міністрів піднімається виключно з політичною мотивацією, як і тоді, коли була політична боротьба проти мого Кабінету міністрів", - наголосив Яценюк.

Він переконаний, що уряд України і прем'єр-міністр України "справляються з тими завданнями, які на них покладені".

У фракції "Народний фронт" немає запитань ні до уряду, ні до членів уряду від "Народного фронту", - підкреслив він: "Ті міністри, які делеговані до складу уряду фракцією "Народний фронт", справляються зі своїми обов’язками".

"Якщо наші партнери з Блоку Петра Порошенка вважають за необхідне змінити тих чи інших міністрів в складі уряду, це їхнє право. Відповідно до Конституції проводяться консультації на рівні фракцій, і прем'єр-міністр України вносить до Верховної Ради України подання чи то про звільнення, чи то про призначення будь-якого члена Кабміну, яке узгоджено в рамках коаліції і має 226 голосів підтримки", - сказав лідер "Народного фронту".

Нагадаємо, вчора, в ході форуму Яценюк заявив, що Україні потрібна дуже чітка перспектива від ЄС і НАТО.