ua en ru

Яценюк поручив Міненерго та НКРЕ демонополізувати ринок електропостачання

Яценюк поручив Міненерго та НКРЕ демонополізувати ринок електропостачання Фото: Арсен Яценюк

Це дасть можливість суб'єктам підприємницької діяльності на прозорих та вільних умовах підключаться до мереж електропостачання

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у черговий раз звернувся до Міністерства енергетики та вугільної промисловості зробити кроки до демонополізації українського ринку електромереж та електропостачання. Про це Яценюк заявив сьогодні в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Звертаюся до комісії з регулювання енергетики та до Міністерства енергетики: підключення до систем електропостачання - як була монополія, так і залишилася, як були найгірші підходи до підключення, так і є, як не було законів і нових правил, так і немає. Тому, я в котрий раз звертаюся публічно до відомств, які відповідають за українську енергетику, внести відповідні акти і нарешті демонополізувати ринок і дати можливість суб'єктам підприємницької діяльності на прозорих та вільних умовах підключатися до мереж електропостачання", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Володимир Демчишин і Світовий банк сьогодні, 28 жовтня, обговорять 500 млн дол. на закупівлю газу з РФ.