ua en ru

Яценюк обіцяв прийняти рішення щодо керівництва української митниці

Яценюк обіцяв прийняти рішення щодо керівництва української митниці Фото: Арсеній Яценюк

Прем'єр анонсував невідкладні заходи

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк обіцяв після засідання Кабінету міністрів України прийняти рішення щодо керівництва української митниці. Про це сьогодні під час засідання уряду заявив Прем'єр-Міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми після сьогоднішнього засідання приймемо відповідні рішення щодо керівництва української митниці - це перше... За митниці я вже провів попередні дослідження і те, що сьогодні це питання підняте на рівні всіх керівників обласних державних адміністрацій, дає мені можливість разом з Міністерством фінансів та керівництвом Державної фіскальної служби вжити відповідних невідкладних заходів",- заявив Яценюк.

Додамо, міністр економіки України Айварас Абромавічус додав, що голови обладміністрацій залишаються незадоволені роботою митниці.

Нагадаємо, раніше Яценюк оголосив про скорочення служб на державному кордоні з 9 до 2.

"Ми провели інвентаризацію того, що у нас відбувається на пунктах пропуску в цілому по країні. Скільки служб контролює або одного громадянина, або автомобіль при перетині державного кордону. Так ось, загалом зараз на державному кордоні сидить 9 різного роду служб, що неприпустимо", - підкреслив Яценюк.

Крім того, прем'єр зазначив, що скорочення контролюючих служб є частиною плану дій щодо лібералізації візового режиму, а також підкреслив, що такі зміни спростять переміщення через державний кордон і зменшать корупцію.