ua en ru

Яценюк сподівається, що РП і "Самопоміч" повернуться до коаліції

Яценюк сподівається, що РП і "Самопоміч" повернуться до коаліції Фото: Яценюк сподівається на повернення РП і "Самопомочі" в коаліцію

Прем'єр нічого не згадав про "Батьківщину"

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк сподівається, що фракція Радикальної партії Олега Ляшка та "Самопоміч" повернуться до парламентської коаліції. Про це він сказав після покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сподіваюсь, що учасники парламентської коаліції, в першу чергу це Радикальна партія і "Самопоміч", приймуть рішення про відновлення діяльності парламентської коаліції і про подальший рух шляхом реформ в Україні",- сказав Яценюк, нічого не зазначивши щодо фракції "Батьківщина", яка також вийшла з коаліції.

Тож він висловив сподівання, що парламентська коаліція відновить свою діяльність, і буде доукомплектовано Кабінет міністрів України.

Також прем'єр назвав два інші шляхи виходу із кризи - формування коаліції із перебранням всієї відповідальності на фракцію "Блок Петра Порошенка" чи дострокові вибори.

"Другий варіант ( виходу з кризи - ред.) - це коли президент України і фракція БПП бере на себе відповідальність за формування нового Кабінету, нову програму, нову коаліцію і презентує його народу України і відповідним чином підтримає Україну. Третій варіант, який є самий неприйнятний, - це дострокові вибори",- додав він.

Нагадаємо, фракції "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Самопоміч", "Радикальна партія" та "Батьківщина" повинні відшукати формат для створення нової коаліції у Верховній Раді України, вважає голова ВР Володимир Гройсман.