ua en ru

Яценюк: МЗС готує відправку до Гааги матеріалів з висловлюваннями Путіна про Крим

Яценюк: МЗС готує відправку до Гааги матеріалів з висловлюваннями Путіна про Крим Арсеній Яценюк

Міністерство закордонних справ України готує відправку в Гаазький трибунал матеріалів з висловлюваннями Президента Росії Володимира Путіна про підготовку анексії Криму. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"За дорученням уряду Міністерство юстиції звернулося в Київський інститут судових експертиз. І я поінформований про те, що вчора зроблені висновки інституту судових експертиз щодо висловлювань Президента Володимира Путіна і міністра оборони РФ Шойгу щодо захоплення і анексії української території. За висновками інституту, такі висловлювання чітко містять порушення міжнародного права і видачі прямих вказівок по анексії Криму і здійснення військової інтервенції проти України", - заявив Яценюк.

За його словами, МЗС підготував проект заяви в Міжнародний кримінальний суд. Яценюк зазначив, що Генпрокуратура повинна невідкладно розпочати процес залучення РФ до відповідальності за агресію проти України в Міжнародному кримінальному суді.

Нагадаємо, у фільмі про Крим Путін визнав, що перед анексією таємно перекинув в Крим піхотинців і ГРУ.