ua en ru

Яценюк: у ГПУ направлено 20 тис. сторінок матеріалів у справі екс-керівництва ГФС

До Генеральної прокуратури України направлено 20 тис. сторінок матеріалів по справі колишнього керівництва Державної фіскальної служби. Про це в ході засідання уряду заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Ми почали ряд розслідувань проти вищих посадових осіб держави. Завершилося службове розслідування щодо керівництва Державної фіскальної служби. Звільнено начальника Податкової міліції, звільнено начальника Митниці, у відставку подав голова Державної фіскальної служби. Матеріали на 20 тисяч сторінок опрацьовані комісією з розслідуванням та передано до Генеральної прокуратури України для порушення відповідних кримінальних проваджень", - розповів Яценюк.

За словами прем'єра, також розпочато розслідування проти голови Державної фінансової інспекції.

"Уряд 3 тижні тому почав розслідування проти голови Державної фінансової інспекції, який, прикриваючись політичними силами, намагається піти від відповідальності. Розслідування буде завершено, матеріали будуть передані в правоохоронні органи і ніяка політична сила та жодні політичні гасла не дадуть можливості керівнику Державної фінансової інспекції уникнути відповідальності", - зазначив Яценюк.

Нагадаємо, 24 березня Кабмін звільнив главу ДФС Ігоря Білоуса, а також його заступників Володимира Хоменка та Анатолія Макаренка.

Вчора т.в.о. ДФС було призначено Максима Мокляка.