ua en ru

Яценюк готується перекласти відповідальність за кризу в країні на членів своєї команди, - Медведчук

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк готується перекласти відповідальність за кризу в країні на окремих членів своєї команди. Такої думки дотримується лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

"У той час, як прем'єр-міністру потрібно дочекатися вересня і провести якісь загадкові перевірки, для мільйонів українців не складає труднощів дати справедливу оцінку діяльності очолюваного ним Кабміну і сьогодні. Нестримне зростання цін на продукти харчування, ліки і товари першої необхідності, багаторазове подорожчання комунальних послуг, рекордна девальвація гривні, різке падіння експорту вітчизняних товарів, провальна податкова політика, неухильне збільшення державного боргу України, постійні корупційні скандали за участю представників виконавчої влади...", - заявив він.

Медведчук зазначив, що, згідно з результатами опитування громадян, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, кількість людей, що дуже позитивно оцінюють роботу прем'єр-міністра Яценюка, не перевищує статистичної похибки - 1,3%. А ось негативно оцінили діяльність Яценюка на посаді прем'єра майже 67% мешканців країни.

"Але Арсеній Петрович наполегливо не бажає приймати негативну оцінку на власний рахунок. І готується перекласти відповідальність за доведення країни до глибокої соціально-економічної кризи на окремих членів своєї команди. Очевидно, за його логікою, за реформування медичної галузі відповідає виключно керівник МОЗ, енергетичної - міністр енергетики, фінансової сфери - глава Мінфіну і так далі. Ось тільки чим тоді займається сам прем'єр-міністр і які критерії успішності його діяльності? Те, що прем'єр скоротив автопарк Кабміну і в закордонні відрядження літає економ-класом, журналісти проінформовані. Про те, що він володіє англійською і веде переговори у Вашингтоні і Брюсселі без перекладача, теж не секрет. Відомо також, що не гребує Яценюк відвідати фастфуд і навіть на камеру постояти там в черзі. Але цього явно недостатньо для того, щоб діяльність керівника уряду вважалася успішною", - підкреслив лідер "Українського вибору".

Медведчук вважає, що чергові "реформи" Яценюка можуть стати тією "останньою краплею, яка переповнить чашу народного терпіння".

"Так, може бути, поки не пізно, слід відправити у відставку не окремих міністрів, а весь Кабмін з прем'єром на чолі? І країні, і народу стане набагато легше від такої "зради", - резюмував політик.