ua en ru

Яценюк готовий звільнити голову Державіаслужби Антонюка

Яценюк готовий звільнити голову Державіаслужби Антонюка Фото: Арсеній Яценюк

Прем'єр ініціював проведення невідкладного службового розслідування щодо конкурсу авіакомпаній

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк готовий звільнити голову Державної авіаційної служби України Дениса Антонюка. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання колегії Міністерства інфраструктури України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Мною було дано доручення про проведення невідкладного службового розслідування. В рамках цього службового розслідування я прошу всі авіакомпанії, які брали участь в цьому конкурсі, в тому числі компанію Atlasjet, яка повинна публічно сказати, чи вважає вона, що конкурс сфальшований чи ні. Залучити всіх для того, щоб встановити істину. І я готовий до прийняття самих жорстких рішень так само, як було прийнято рішення про розслідуванні звільнення керівника Державної фінансової інспекції, так само як сьогодні парламент прийняв рішення про зняття міністра, якого звинувачують в корупції", - сказав він.

Як раніше повідомлялося, Кабмін усунув голову Державіаслужби Антонюка. "Усунути Антонюка Дениса Юрійовича від виконання повноважень на посаді голови Державної авіаційної служби України до завершення службового розслідування", - йдеться в розпорядженні № 658-р від 1 липня опублікованому на сайті уряду.

Нагадаємо також, що вчора комітет з питань транспорту і зв'язку Верховної Ради прийняв рішення звернутися до прем'єр-міністра щодо доцільності перебування Антонюка на посаді голови Державіаслужби. Крім цього, комітет ухвалив рішення про направлення матеріалів робочої групи щодо порушення Антонюком законодавства в Генеральну прокуратуру України, комітет парламенту з питань запобігання та протидії корупції і Національне антикорупційне бюро України.