ua en ru

Яценюк: всі герої Майдану і їх сім'ї отримують допомогу від держави

Яценюк: всі герої Майдану і їх сім'ї отримують допомогу від держави Фото: Арсеній Яценюк

"Далі реабілітація та працевлаштування"

Всі герої Майдану і їх сім'ї отримують допомогу від держави. Про це 21 листопада заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час зустрічі членів Кабінету міністрів з постраждалими на Майдані, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всі герої Майдану і їх сім'ї отримують допомогу від держави. Кабмін прийняв рішення виплатити всім, хто отримав тяжкі та середні тілесні ушкодження... Далі потрібно продовжувати роботу по збору осіб, які отримали ушкодження. Далі реабілітація та працевлаштування", - сказав Яценюк.

За даними прем'єра, реальна сума виплат на сім'ю, де є загиблі, становить 1 млн гривень, для людей, які під час Майдану отримали важкі травми - 700 тис. гривень, середні - 500 тис. гривень, легкі - 200 тис. гривень. Яценюк повідомив, що 107 сімей отримують допомогу по першій категорії.

"Отримують. Буде наступний рік - буде нова постанова, і будемо виплачувати ", - заявив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, в Україні сьогодні, 21 листопада, відзначають державне свято День гідності і свободи в честь річниці початку протестів на Майдані Незалежності, які почалися в 2013 році і отримали назву Євромайдан, а потім Революція гідності.