ua en ru

Яценюк: Щоб децентралізація дійшла до самого низу, треба прийняти сотні законів

Яценюк: Щоб децентралізація дійшла до самого низу, треба прийняти сотні законів Фото: Арсеній Яценюк

Прем'єр сподівається, що зміни до Конституції щодо децентралізації ВРУ ухвалить 300 головами

Щоб децентралізація влади в Україні дійшла до найнижчих рівнів місцевої влади, Верховна Рада України повинна ухвалити ще сотні законів. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні під час засідання колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Стратегічна ціль країни - це нова система державного управління як адміністративно-територіального устрою. Основою цієї системи є зміни до Конституції. Для того, щоб ця система запрацювала необхідно прийняти сотні законів, які вже треба сьогодні, щоби реально децентралізація дійшла до самого низу. Сподіваюся, що парламент знайде в собі сили проголосувати конституційною більшістю за відповідні зміни", - сказав Яценюк.

Вчора, 22 липня 2015 р. Конституційний суд України відкрив провадження за зверненням Ради щодо законопроекту про децентралізацію.

Нагадаємо, 16 липня Верховна Рада України після тривалого обговорення та дискусій підтримала даний законопроект 288 голосами.