ua en ru

Яценюк не буде проти звільнення Демчишина

Яценюк не буде проти звільнення Демчишина Фото: Володимир Демчишин

Чиновники Міненерго орієнтуються на бізнесмена Григоришина

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк не буде проти звільнення міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина. Про це йдеться в статті РБК-Україна "Прем'єрське танго: тонути - так удвох".

"При цьому, прем'єр не проти позбутися від міністра енергетики та вуглепрому Володимира Демчишина. Мовляв, він - людина Григоришина і діє в інтересах бізнесмена, кажуть в оточенні Яценюка. До речі, сам Демчишин називає себе креатурою Президента", - йдеться в статті.

За підрахунками команди прем'єра, на Григоришина орієнтуються 26 високопоставлених чиновників Мінпаливенерго.

"Яценюк вважає, що Григоришин зараз фактично банкрут, адже він повинен погасити багатомільйонні борги. До того ж, він ризикує програти судовий розгляд в Лондоні. Ось він і вирішив поправити своє матеріальне становище за рахунок українського бюджету", - сказав РБК-Україна джерело в оточенні прем'єра.

Костянтин Григоришин справді судиться в Лондоні з власником Smart Holding, нардепом від "Опозиційного блоку" Вадимом Новинським.

"Розгляд стосується Сумського НВО ім. Фрунзе. Зараз всі стадії пройшли, вирок буде винесено в першому кварталі 2016 року", - сказав РБК-Україна Вадим Новинський.

Нагадаємо, Геннадій Корбан заявив, що українсько-російський бізнесмен Костянтин Григоришин практично контролює Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ).