ua en ru

Яценюк: анексія Криму і окупація Донбасу стали заохоченням глобального тероризму

Яценюк: анексія Криму і окупація Донбасу стали заохоченням глобального тероризму Фото: Арсеній Яценюк

Прем'єр закликав світове співтовариство об'єднатися в боротьбі з тероризмом

Анексія Росією Криму і окупація частини Донбасу стали заохоченням глобального тероризму. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у своєму зверненні.

"Не маю сумніву, що порушення гарантій безпеки держави, яка відмовилася від ядерної зброї, анексія Криму, окупація Донбасу, погрози силою, які робить Кремль, стали заохоченням для глобального тероризму. Колективна відповідь людства повинна бути ясною і чіткою", - заявив прем'єр у контексті трагедії, що сталася у Парижі.

Яценюк також зазначив, що теракти у Парижі - виклик "всім людським цінностям".

"Цей злочин водночас має ще один зловісний вимір. Терористи хочуть зіткнути культури, релігії і суспільства, щоб підірвати будь-яку основу для цивілізованого світоустрою", - сказав прем'єр-міністр.

Яценюк також закликав світову спільноту об'єднатися у боротьбі з тероризмом.

"Вільний світ людей повинен стати пліч-о-пліч, як під час Другої світової. Як під час глобальної відповіді на теракти в Нью-Йорку, Лондоні, Мадриді та інших містах", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, президент США Барак Обама і президент Росії Володимир Путін виступили на саміті G20 з заявами про необхідність додаткових зусиль по боротьбі з тероризмом.