ua en ru

Ціни на вугілля завищені мінімум на 300 гривень, - Демчишин

Ціни на вугілля завищені мінімум на 300 гривень, - Демчишин Фото: Володимир Демчишин

Демчишин виступив за демонополізацію ринку видобутку вугілля

Міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин вважає, що ціни на вугілля завищені мінімум на 300 гривень за тонну. Про це він сказав в інтерв'ю "5 каналу".

"Реальна вартість вугілля не є 1500 гривень, а вона десь в районі 1100. Плюс-мінус, там не великі відхилення. Але так як вони експортують його за 1050, купувати за 1100 не хочуть, а крім того, ще і яким чином вони впливають на мене - це те, що вони не хочуть везти його на станцію. Протягом останнього місяця вони спалили 700 тис. У нас різко зменшилися запаси", - заявив Демчишин.

Крім того, він заявив, що гірники на поступки не йдуть і вдалися до шантажу.

"Я буду пробувати домовитися, але я кажу, що я можу не мати іншого виходу, як звертатися в компетентні органи для того, щоб, і що я вже роблю, - щоб привести людей до свідомості, людей, які вимагають нереального", - зазначив міністр.

Також Демчишин вважає, що демонополізація ринку видобутку вугілля може врегулювати ситуацію у вугільній промисловості.

"Ідеально було б, якби ці шахти, якими управляє ДТЕК, не належали одній компанії, а 3 або 4. Вони тоді б конкурували між собою, тоді б не йшла мова, про те, що ми перестанемо добувати або постачати", - заявив Демчишин.

Нагадаємо, СБУ порушила справу за фактом організації мітингів шахтарів.