ua en ru

Ціни промвиробників в Україні в січні 2012 р. знизилися на 0,8%, - Держстат (доповнення)

Ціни промвиробників в Україні в січні 2012 р. знизилися на 0,8%. Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат).

Ціни на продукцію добувної промисловості в січні знизилися на 0,2%. У видобутку корисних копалин, крім паливно-енергетичних, продукція подешевшала на 0,5%. У добуванні паливно-енергетичних корисних копалин ціни підвищилися на 0,1%, зокрема у видобутку нафти і природного газу - на 0,2%.

Продукція підприємств переробної промисловості подешевшала на 0,7%. Найбільше зниження цін (на 4% і 3,6%) спостерігалося у виробництві цукру і виробництві коксу. Крім того, на 0,4% підвищилися ціни у виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів, зокрема у виробництві хліба та хлібобулочних виробів - на 0,3%, на виробництві напоїв - на 0,8%. Разом з цим відбулося подорожчання продукції у виробництві молочних продуктів і морозива - на 0,8%, м'яса та м'ясних продуктів - на 0,4%.

Одночасно в хімічному виробництві ціни знизилися на 1,7%, в металургійному виробництві та виробництві готових металевих виробів - також на 1,7%.

У виробництві і розподілі електроенергії, газу та води тарифи знизилися на 5,6%.

Нагадаємо, що ціни промвиробників в Україні за 11 місяців 2011 р. виросли на 16,3%.