ua en ru

Ціни на нафту відновили зростання

Ціни на нафту відновили зростання Фото: Ціни на нафту відновили зростання

Ціни на липневі ф'ючерси на нафту Brent зросли на 0,92%

Ціни на нафту відновили зростання у середу, 20 травня, після п'яти днів падіння на очікуваннях скорочення обсягу перепоставок в США. Про це повідомило агентство Bloomberg, передає "Росія 24".

Зокрема, ціни на липневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:44 збільшилися на 0,92% до 64,61 дол. за барель. При цьому до закриття ринку у вівторок вартість ф'ючерсів зменшилася на 3,4% до 64,02 дол. за барель.

За даними видання, ціна ф'ючерса на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) виросла вранці в середу на 0,81% до 58,46 дол. за барель. За підсумками попередньої сесії, котирування контрактів впали на 3,74% до 57,99 дол. за барель.

За останні п'ять торгів марка WTI подешевшала на 6,1%.

Згідно з даними Американського інституту нафти (API), опублікованими у вівторок, товарні запаси нафти в США скоротилися на 5,2 млн барелів за тиждень, що завершився 15 травня.

Крім цього, за оцінками експертів, опитаних Bloomberg, запаси нафти в США за минулий тиждень скоротилися на 1,75 млн барелів.

Нагадаємо, Президент Венесуели Ніколас Мадуро 15 травня запропонував прийняти нову угоду між Організацією країн-експортерів нафти (ОПЕК) і нафтовими країнами, які не входять в цей клуб, для стабілізації цін на нафту.