ua en ru

Ціни на ринку оренди житла піднялися на 15-20%, - експерт

Ринок оренди житла пожвавився в серпні-вересні і тепер зняти квартиру коштує на 15-20% дорожче.

Ринок оренди житла пожвавився в серпні-вересні і тепер зняти квартиру коштує на 15-20% дорожче.

"Серед тенденцій 2014 року - переміщення попиту від покупки до оренди житла. Особливо це стосується областей, які прийняли більше внутрішніх переселенців. Відбулася дуже велика вимушена міграція населення вглиб країни. І ця міграція формувала новий попит в економ-сегменті оренди. В основному ми побачили дуже великий сплеск попиту в прилеглих областях - Запорізькій, Дніпропетровській, Харківській областях, у Києві та Львові. Така міграція відбувається і сьогодні, в основному - в сегменті оренди", - розповів президент Асоціації фахівців з нерухомості Сергій Злидень.

За словами голови комітету АФНУ з статистики і аналітики Едуарда Бразаса, в даний час пропозиція в Києві та містах-мільйонниках на ринку оренди житла складає близько 30 тис. об'єктів, з продажу - до 60 тис. об'єктів.

"Якщо говорити про наступний рік, то ми швидше будемо говорити про ринок оренди, ніж ринок продажів", - говорить Едуард Бразас. Розкрутити ринок нерухомості не вийде через майбутні вибори і невизначену ситуацію з АТО.

Джерело: Фінанси