ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent виросли з початку дня приблизно на 0,5%

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent виросли з початку дня приблизно на 0,5%. Станом на 11:20 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (грудень) - 114,16 (+0,45) при діапазоні котирувань 113,06-114,54;
- Light, Sweet Crude Oil (грудень) - 98,23 (+0,45) при діапазоні котирувань 97,35-98,53.
Позитивна динаміка в цінах по операціях багато в чому обумовлена обстановкою на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар з початку дня подешевшав проти євро та інших валют. Індекс долара для шести провідних світових валют знизився приблизно на 0,35% і опустився до рівня 77,3 пункту, забезпечивши привабливі умови для продовження спекулятивних покупок нафти та інших товарних активів, ціни на яких встановлені у валюті США.
Фондові індекси в Європі сьогодні ростуть в межах 1%, що додатково підтримує зростання нафтових котирувань. Учасники фондового ринку вважають, що призначення голови нового коаліційного уряду Греції дозволить вивести країну із затяжної боргової кризи.
Нагадаємо, напередодні нафта на біржах в Лондоні і в Нью-Йорку подорожчала. За підсумками торгів 10 листопада 2011 р. ціна нафти WTI (Light Sweet) виросла на 2,1% і з лишком відіграла своє падіння торговим днем раніше. Вперше за три з половиною місяці ціна нафти WTI встановилася вище за відмітку 97 дол./бар., а її котирування в ході торгів перевищили ціновий рубіж 98 дол./бар.
В той же час ціна нафти Brent напередодні підвищилася на 1,2% і встановилася вище 113 дол./бар., відігравши менш ніж наполовину своє падіння днем раніше.