ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent впали з початку дня більш ніж на 1 дол

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent впали з початку дня більш ніж на 1 дол., утім до теперішнього часу ціни на нафту частково відіграли своє падіння в результаті технічного відскоку.

Станом на 14:40 ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (січень) - 107,80 (-0,82) при діапазоні котирувань 107,00-108,75;
- Light, Sweet Crude Oil (січень) - 98,42 (-0,99) при діапазоні котирувань 97,89-99,68.

Нафта на біржах сьогодні дешевшає під тиском обстановки на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар з початку дня помітно підріс проти євро та інших валют. Індекс долара для шести провідних світових валют сьогодні перевищив позначку 79 пунктів, підвищившись з початку дня більш ніж на 0,5%, що забезпечило умови для спекулятивних продажів нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.

У Європі провідні фондові індекси сьогодні знижуються, що додатково сприяє продажам нафтових котирувань. Тиск на інвесторів надає заяву міжнародного рейтингового агентства Moody's про свій намір переглянути у I кварталі 2012 р. рейтинги всіх держав Євросоюзу.

На відкритті фондових торгів в США теж очікується зниження провідних індексів. Американські інвестори проявляють обережність, приймаючи до уваги підсумки минулого саміту Європейського союзу.