ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent знизилися сьогодні з початку дня більш ніж на 1%

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються. Нафта на біржах подешевшала з початку дня приблизно на 1 дол., а ціни на нафтові ф'ючерси знизилися більш ніж на 1%. Станом на 12:45 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (листопад) - 107,85 (-1,10) при діапазоні котирувань 107,56-109,15;
- Light, Sweet Crude Oil (листопад) - 84,43 (-0,98) при діапазоні котирувань 84,27-85,70.
Негативна динаміка в цінах з операцій багато в чому обумовлена ​​фіксацією прибутку, що утворилася після чотирьох сесій ралі. Зазначимо, за попередні чотири торгові дні (10, 7, 6 і 5 жовтня) барель нафти подорожчав приблизно на 10 дол., а офіційні ціни на нафтові ф'ючерси досягли максимальних значень майже за три тижні.
За підсумками торгів напередодні вперше після 21 вересня ц.р. офіційна ціна нафти Brent встановилася вище за позначку 108 дол./бар., а ціна нафти WTI (Light Sweet) перевищила 85 дол./бар. При цьому за чотири сесії ціна нафти Brent виросла на 9,2%, а ціна нафти WTI піднялася майже на 13%, забезпечивши привабливі умови для спекулятивних продажів.
На міжнародному валютному ринку FOREX долар сьогодні потроху відіграє своє зниження напередодні і росте проти євро і інших валют. Індекс долара для шести провідних світових валют виріс з початку дня на 0,4% після того, як напередодні цей показник вперше приблизно за три тижні опустився нижче за позначку 77,5 пункту.
У той же час на фондових майданчиках Європи провідні індекси сьогодні в основному знижуються, що додатково сприяє продажам нафтових ф'ючерсів.