ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent знижуються через ослаблення темпів зростання економіки Китаю

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні на торгах продовжують знижуватися. Станом на 11:05 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (липень) - 101,48 (-0,39) при діапазоні котирувань 101,13-101,95;
- Light, Sweet Crude Oil (липень) - 86,12 (-0,41) при діапазоні котирувань 85,84-86,59.

Тиск на нафтові котирування сьогодні роблять побоювання, що зміцнилися, щодо зниження попиту глобальної економіки на енергоносії, чому сприяли свіжі дані про уповільнення темпів зростання економіки Китаю.
Виробнича активність у Китаї знижується вже сьомий місяць поспіль. За підсумками травня індекс ділової активності в промисловості PMI склав 50,4 пункту проти 53,3 пункту у квітні. Тим часом західні експерти прогнозували, що в травні цей показник не опуститься нижче 51 пункту.

Продажам нафтових ф'ючерсів сьогодні також сприяє обстановка на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар з початку дня помітно зріс проти євро. Сьогодні вранці індекс долара для шести провідних світових валют перевищив значення 83,3 пункту, що істотно ускладнило купівлі нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.

Нагадаємо, за підсумками травня офіційна ціна нафти WTI впала за місяць на 17,5%, а офіційна ціна нафти Brent - на 14,7%. У тому числі за підсумками торгів напередодні ціни на нафтові ф'ючерси знизилися за один день на 1,5%. Падінню цін на нафту сприяли погані дані з трудової зайнятості в США і подальше збільшення у країні комерційних запасів сирої нафти.

За підсумками торгів 31 травня офіційна ціна нафти Brent впала до мінімуму майже за вісім місяців і вперше з початку жовтня 2011 р. встановилася нижче за позначку 102 дол./бар. Разом з тим офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) напередодні просіла нижче позначки 87 дол./бар., оновивши свій мінімум приблизно за сім з половиною місяців.

Відзначимо, що ціна нафтової "корзини" ОПЕК впала сьогодні до найнижчого значення з лютого 2011 р. - до 101,06 дол./бар.