ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні в ході торгів досягли максимальних значень за три дні

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні в ході торгів досягли максимальних значень за три дні. Максимальна ціна операції з ф'ючерсом Light Sweet сьогодні склала 73,63 дол./бар., що на 1,11 дол., або на 1,5%, перевищило його офіційну ціну напередодні. Максимальна ціна нафти Brent сьогодні в ході торгів склала 74,81 дол./бар., що на 1,33 дол., або на 1,8%, перевищило її офіційну ціну напередодні.
Нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent торгуються з початку дня в позитивній зоні. Нафта на біржах сьогодні продовжує дорожчати після того, як напередодні ціни на нафтові ф'ючерси підвищилися перший раз за шість торгових днів. Проте до теперішнього часу пік активності, по всій видимості, минув, і інтерес до покупок дещо послабився.
Станом на 14:35 за київським часом поточні ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- Light, Sweet Crude Oil (жовтень) - 73,43 (+0,91) при діапазоні котирувань 72,54-73,63;
- IPE Brent Crude (жовтень) - 74,65 (+1,17) при діапазоні котирувань 73,38-74,81.
Позитивна динаміка в цінах з операцій сьогодні обумовлена продовженням спекулятивних покупок нафтових ф'ючерсів, що почалися напередодні після того, як за попередні п'ять торгових сесій нафти на біржах сильно подешевшала. Продовженню спекулятивних покупок нафти сьогодні додатково сприяє ще і ситуація на міжнародному валютному ринку FOREX. З початку дня долар помітно знизився проти євро та інших провідних світових валют, що полегшило покупки нафтових ф'ючерсів, ціни на які встановлені у валюті США.
Учасники ринку сьогодні ігнорують недавні "погані" дані американської макроекономічної статистики, а також і інформацію про збільшені за тиждень комерційних запаси сирої нафти і нафтопродуктів в США. Покупки нафтових ф'ючерсів тривають під впливом технічних чинників. Однак, як тільки котирування перевищать свої технічні рівні опору, трейдери почнуть закривати довгі позиції, вважають аналітики.
Нагадаємо, за підсумками торгів 25 серпня 2010 р. ціни на нафтові ф'ючерси істотно не змінилися. Ціни зросли за день в середньому на 1,35% і встановившись трохи нижче, ніж вони були 23 серпня ц.р. Тим часом за попередні п'ять торгових сесій офіційна ціна нафти WTI знизилася на 4,14 дол./бар., або на 5,5%, і опустилася до мінімуму більш ніж за 11 тижнів, встановившись нижче за позначку 72 дол./бар. Ціна нафти Brent за п'ять сесій знизилася на 4,55 дол., або на 5,9%, і вперше за сім тижнів встановилася нижче за рівень 73 дол./бар.