ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються, передає РБК.
Станом на 10:55 за Києвом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (червень) - 117,35 (-0,28) при діапазоні котирувань 117,01-118,43;
- Light, Sweet Crude Oil (червень) - 103,52 (-0,36) при діапазоні котирувань 103,26-104,60.
Негативна динаміка в цінах з операцій обумовлена деяким ослабленням інтересу до покупок. Так, за попередні два дні технічного ралі (10 і 9 травня) ціни на нафтові ф'ючерси виросли більш ніж на 7% і досягли максимальних значень за чотири торгові сесії. При цьому ціни на нафту відіграли майже половину свого падіння за попередні п'ять торгових днів, коли за період 2-6 травня вони впали в середньому на 14%.
Позиції долара на ринку FOREX залишаються з початку дня достатньо стабільними, що також не сприяє активних покупок нафти, ціни на яку встановлені у валюті США.
Сьогодні о 17:30 за Києвом будуть опубліковані офіційні дані Міністерства енергетики США щодо запасів нафти і нафтопродуктів в країні. З цієї причини тиск на ринок чинять очікування більш істотного, ніж передбачалося раніше, збільшення в США комерційних запасів сирої нафти.
Так, за попередніми даними аналітичної організації "Американський інститут нафти" (American Petroleum Institute, або скорочено API), які були опубліковані вчора в 23:30 за Києвом, за підсумками звітного тижня, що завершився 6 травня, комерційні запаси сирої нафти в США збільшилися на 2,9 млн бар., а запаси важких дистилятів підвищилися майже на 600 тис. бар. Однак запаси бензинів в США, за оцінками API, зменшилися за звітний тиждень на 1,8 млн бар.
Нагадаємо, напередодні галузеві експерти прогнозували, що за підсумками звітного тижня, що завершився 6 травня, комерційні запаси сирої нафти в США могли збільшитися на 1,5-1,6 млн бар., А запаси важких дистилятів могли підвищитися на 200-300 тис. бар . Однак запаси бензинів в США, на думку фахівців, могли зменшитися за звітний тиждень на 300-400 тис. бар.