ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються. Станом на 11:50 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (жовтень) - 114,45 (-0,10) при діапазоні котирувань 114,00-115,17;
- Light, Sweet Crude Oil (жовтень) - 88,63 (-0,42) при діапазоні котирувань 88,27-89,50.
Негативна динаміка в цінах по операціях багато в чому обумовлена продовженням технічних продажів нафтових ф'ючерсів, яким багато в чому сприяє обстановка на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар з початку дня продовжує рости проти євро та інших валют, забезпечуючи непривабливі умови для спекулятивних покупок нафти та інших товарних активів, ціни на яких встановлені у валюті США.
На фондових майданчиках країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону і Європи провідні індекси сьогодні знижуються, що чинить додатковий тиск на нафтові котирування.
На кінець дня 8 вересня видобуток нафти на шельфі Мексиканської затоки у зв'язку з наслідками тропічного шторму "Лі" була приблизно на 15% нижче за свою середньодобову норму, а її добові втрати оцінювалися в 206,7 тис. бар. Тим часом нафтові компанії, що працюють на шельфі, напередодні майже завершили повернення персоналу на нафтові платформи. На березі в даний час залишаються менше 1% нафтовиків.
Нагадаємо, напередодні нафта на біржах в Лондоні і в Нью-Йорку подешевшала. Ціни на нафтові ф'ючерси знизилися в основному через технічні продажі і фіксацію прибутку, але істотно при цьому не змінилися. Так, офіційні ціни на нафтові ф'ючерси напередодні залишилися помітно вищими, ніж вони були станом на 6 вересня ц.р.