ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні знижуються.Станом на 11:30 ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол. / бар.):
- IPE Brent Crude (листопад) - 104,92 (-0,81) при діапазоні котирувань 104,82-106,10;
- Light, Sweet Crude Oil (листопад) - 82,28 (-0,31) при діапазоні котирувань 82,12-83,08.
Негативна динаміка в цінах з операцій багато в чому обумовлена технічними продажами нафтових ф'ючерсів, які за попередні два дні істотно подорожчали. Напередодні ціни на нафту на біржах досягли максимальних значень за сім торгових днів (після 27 вересня ц.р.), через що інтерес до подальших покупок дещо послабшав.
Нафта на біржах сьогодні дешевшає, проте активних продажів нафтових ф'ючерсів поки не спостерігається. Підтримку ринку нафти сьогодні надає обстановка на міжнародному валютному ринку FOREX - долар з початку дня знижується проти євро і інших валют. На фондових майданчиках тим часом провідні індекси сьогодні ростуть, що також підтримує нафтові котирування.
Зазначимо, за останні два дні (6 і 5 жовтня) ціна нафти Brent підвищилася на 5,8%, а ціна нафти WTI (Light Sweet) виросла на 9%. Таким чином, ціни на нафтові ф'ючерси з лишком відіграли своє недавнє падіння, коли період 30 вересня - 4 жовтня ціна нафти Brent втратила 4%, а ціна нафти WTI (Light Sweet) - більше 8%. У тому числі за підсумками торгів 4 жовтня ціна нафти Brent вперше за вісім місяців встановилася нижче за рівень 100 дол. / бар., А ціна нафти WTI (Light Sweet) оновила свій річний мінімум і встановилася нижче за позначку 76 дол. / бар.