ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent з початку торгів трохи підвищилися

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent з початку торгів трохи підвищилися. Станом на 14:15 за Києвом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (лютий) - 104,16 (+0,81) при діапазоні котирувань 102,37-104,38;
- Light, Sweet Crude Oil (січень) - 93,84 (+0,41) при діапазоні котирувань 92,54-94,33.
Нафта трохи подорожчала через технічні покупки нафтових ф'ючерсів, які за минулий тиждень істотно подешевшали. При цьому додаткову підтримку ринку сьогодні роблять очікування прийняття нових заходів щодо подолання фінансової кризи в єврозоні.
Сьогодні Єврогрупа обговорить питання поповнення ресурсів Міжнародного валютного фонду (МВФ) на 200 млрд євро. За допомогою цих коштів фонд зможе більш ефективно допомагати перебувають у кризі країнам єврозони. При цьому 150 млрд євро повинні надати держави єврозони. Крім того європейські міністри фінансів також обговорять новий бюджетний пакт, до якого, як очікується, приєднаються 26 країн Євросоюзу (17 країн єврозони і 9 держав ЄС, де в обігу знаходяться національні валюти).
На цьому тлі фондові індекси в Європі потроху зростають, і в США на відкриття фондових торгів очікується підвищення провідних індексів. Однак збереження сильних позицій долара як і раніше обмежує активність покупок нафтових ф'ючерсів. Індекс долара для шести провідних світових валют залишається вищою за позначку 80,2 пункту, що не дозволяє здійснювати активні операції з нафтою та іншими активами, ціни на які встановлено у валюті США.
Нагадаємо, за минулий торговий тиждень 12-16 грудня нафта на біржах помітно подешевшала. Так, офіційна ціна нафти WTI знизилася за тиждень на 5,88 дол. / бар., Або майже на 6%, а барель нафти Brent став дешевше на 5,27 дол, або майже на 5%. У тому числі за підсумками торгів 16 грудня офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) вперше приблизно за сім тижнів встановилася нижче за позначку 93,6 дол./бар., а офіційна ціна нафти Brent вперше приблизно за 11 тижнів встановилася нижче за позначку 103,4 дол./бар.