ua en ru

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent ростуть, технічно відіграючи своє падіння напередодні

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні ростуть, технічно відіграючи своє падіння за попередній день. Станом на 10:55 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (серпень) - 98,80 (+0,83) при діапазоні котирувань 97,83-98,95;
- Light, Sweet Crude Oil (серпень) - 84,78 (+0,87) при діапазоні котирувань 84,01-85,00.

Нафта на біржах сьогодні дорожчає в основному через технічні купівлі нафтових ф'ючерсів, які напередодні істотно подешевшали, забезпечивши сьогодні привабливі умови для відкриття довгих позицій. Ціни на нафту 10 липня впали на 2,4% і опустилися до свого тижневого мінімуму. Напередодні вперше після 2 липня ц.р. офіційна ціна нафти Brent встановилася нижче 98 дол./бар., а офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) просіла нижче 84 дол./бар.

Позитивна динаміка в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами також обумовлена обстановкою на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар дешевшає до євро та інших валют, що додатково сприяє покупкам нафти та інших товарних активів, що котируються у валюті США. Індекс долара для шести провідних світових валют (ICE dollar index spot) сьогодні знизився на 0,2% і зараз тримається нижче позначки 83,3 пункту, після того, як напередодні цей індикатор оновив свій дворічний максимум, установившись на позначці 83,4 пункту.

Підтримку ринку нафтових ф'ючерсів сьогодні також надають очікування подальшого скорочення в США комерційних запасів сирої нафти. Сьогодні в 17:30 за київським часом будуть опубліковані офіційні дані Міністерства енергетики США із запасів нафти і нафтопродуктів в країні. Напередодні увечері галузеві експерти прогнозували, що за підсумками звітного тижня, який завершився 6 липня, комерційні запаси сирої нафти в США зменшилися на 1,4-1,5 млн бар. Проте, за попередніми даними аналітичної організації "Американський інститут нафти" (American Petroleum Institute, або скорочено API), комерційні запаси сирої нафти в США знизилися за звітний тиждень не так істотно, а всього на 700 тис. бар.